Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) inregistrau cresteri de peste 2% dupa prima ora a sedintei de tranzactionare de miercuri, un avans mai important fiind consemnat de indicele celor cinci societati de investitii financiare. Marile burse europene au deschis in usoara crestere miercuri, pe fondul prudentei investitorilor, care asteapta decizia Federal Reserve privind politica monetara.

BET-C, indicele compozit al BVB, arata un avans de 2,66% la ora 11:00, iar indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, urca cu 2,86%. BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare, inregistra cea mai mare crestere, de 9,06%, dupa ce Bursa a primit o propunere legislativa ce vizeaza eliminarea pragului de detinere de 1%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri listate la BVB, se aprecia cu 4,57%, iar BET-NG, indicele care reflecta evolutia companiilor energetice, castiga 2,54% la momentul mentionat.

Dupa prima ora a sesiunii bursiere, pe piata reglementata a BVB s-au inregistrat tranzactii in valoare de 10,24 milioane de lei.