SIF-urile au avut astazi de departe cele mai spectaculoase evolutie la BVB. O propunere legislativa initiata de mai multi parlamentari ce priveste eliminarea pragului de detinere pentru SIF-uri a facut ca acestea sa creasca pana aproape de limita de variatie zilnica. BVB a decis suspendarea tranzactionarii SIF-urilor pentru jumatate de ora, anuntand investitorii cu privire la propunerea legislativa.

Dupa reluarea tranzactionarii, cotatiile SIF-urilor si-au mentinut cresterea. Astfel, indicele BET-FI a inchis in crestere cu 11,15%, SIF1 apreciindu-se cel mai mult, cu 12,08%, iar SIF4 cel mai putin, cu 9,48%.

Valoarea totala a tranzactiilor pe componentii BET-FI a fost de 18,73 milioane RON pe piata REGS. Pentru actiunile SIF4 a mai avut loc o tranzactie in piata DEALS in valoare de 0,87 milioane RON, la un pret de 0,6 lei pe actiune, sub inchiderea de 0,635 lei.

Unul din initiatorii proiectului legislativ, senatorul Ovidiu Marian, a declarat ca se asteapta ca proiectul sa fie dezbatut in parlament in luna septembrie si supus la vot in octombrie.