Jurnal Bursier al WBS: Pentru zona euro, OECD estimeaza in 2009 o scadere economica de 4.8%,

de WBS     HotNews.ro
Miercuri, 24 iunie 2009, 23:39 Economie | Burse

 documente
(24 Iun 2009) PDF, 142KB
Astazi a fost randul Organizaiei pentru Cooperare ițș Dezvoltate Economica (OECD) sa ii faca publiceș estimarile pentru evoluia economica a arilor membre ințț 2009 i 2010. Astfel, in acest an cele mai industrializate 30ș de ari din lume ar putea suferi o scadere economica deț pana la 4.1%, urmata de o cretere de 0.7% anul viitor.ș Cifrele reprezinta o revizuire pozitiva a estimarilor publicate anterior de organizaie.

Pentru zona euro, OECD estimeaza in 2009 o scadere economica de 4.8%, mai mare decat cea de 4.1% propusa in martie. Declinul este mai sever decat cel de 4.5% avansat la inceputul saptamanii de Banca Mondiala.

In cazul Germaniei, estimarea este de scadere a PIB cu 6.1% in acest an (valoarea anterioara fusese de -5.3%) i deș cretere cu doar 0.2% in 2010. Declinul este mai mic decatș cel de 6.4% prognozat de institutul economic german RWI, care a declarat ieri ca nu se ateapta la „semne iniiale deșț revenire” economica in 2009.

Guvernul german a aprobat un plan de cretere record aș nivelului imprumuturilor contractate de statul federal pana in 2013, in incercarea de a relansa economia confruntata cu o prabuire a exporturilor. Nivelul datoriei publice va atinge ceaș mai ridicata valoare din ultimii 60 de ani, fiind estimata sa atinga in 2010 un procent de 6.2% din PIB.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


117 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri