Robert Shiller, cofondator al indicelui Case-Shiller, ce masoara pretul caselor din 20 de mari orase americane, a declarat ieri ca se asteapta ca pretul locuintelor sa nu mai scada, ci sa treaca printr-o perioada de consolidare. Ultima valoare a indicelui Case-Shiller a aratat ieri o scadere cu 0,6% pentru luna aprilie, dar 13 din cele 20 de zone metropolitane luate in calcul au avut cresteri ale preturilor caselor.

In acelasi timp, indicele increderii consumatorilor a scazut in luna iunie de la 54,8 la 49,3, atat asteptarile consumatorilor pentru urmatoarele sase luni, cat si opiniile lor privind actuala situatie economica ducand la deprecierea indicelui.

In consecinta, piata de capital americana a inregistrat scaderi, indicele bursier S&P 500 pierzand 0,85% in sesiunea de ieri.

De asemenea, volatilitatea s-a aflat in crestere ieri, indicele VIX crescand cu 3,94%. Cu toate acestea, indicele are valoarea 26,35, sub nivelul de 30, considerat semnal la momente importante de criza pentru piata de capital.