Vanzarile retail din Germania au crescut pentru a treia luna consecutiv in mai, conform raportului Biroului Federal de Statistica. Cresterea, ajustata pentru valoarea inflatiei, a fost de 0.4% fata de luna aprilie, peste estimarile medii ale economitilor care prevedeau un nivel stationar.

In paralel, GfK a declarat ca se așteapta ca nivelul de incredere a populației din Germania sa creasca in iulie pentru a doua luna consecutiv, bazandu-se pe așteptarile cu privire la efectul pozitiv al masurilor de stimulare economica și al ratelor reduse ale dobanzilor.

Indicele producției industriale din Marea Britanie publicat Chartered Institute of Purchasing and Supply și Markit Economics a crescut mai mult decat așteptarile in luna iunie, atingand valoarea de 47, corespunzand celei mai reduse contracții din ultimul an (valorile sub 50 reprezinta scaderi).

In paralel, biroul național de statistica a indicat ca profitabilitatea industriala a ramas scazuta, la 6.8%, sub valoarea de 12.3% a companiilor private din afara sectorului financiar. Guvernul elvetian a estimat ca deficitul bugetar al țarii se va dubla pana in 2013, atingand 4.2 miliarde de franci, cel mai ridicat nivel de dupa 1997, cand valoarea deficitului bugetar al țarii a atins 5.3 miliarde de franci.