Indicii europeni au avut variații reduse astazi, ramanand la nivelul scazut cauzat de datele economice negative de ieri cu privire la nivelul șomajului din SUA. Indicele german DAX și-a continuat seria de scaderi saptamanale din ultima luna, iar indicele FTSE al pieței londoneze a incheiat sesiunea practic neschimbat, scaderile din domeniile minier și energetic fiind compensate de creșterile sectoarelor bancar și mediatic.

Scaderea sectorului serviciilor din zona euro din luna iunie a fost mai redusa decat estimarile inițiale, indicele corespunzator publicat de Markit fiind revizuit de la 44.5 la 44.7, dar ramanand sub maximul ultimelor șapte luni de 44.8 atins in mai (valorile sub 50 reprezinta contracții).

Producția industriala a Spaniei a scazut in mai cu 20.5%, semnificativ mai mult decat așteptarile de 16.4% ale economiștilor, iar scaderea din aprilie a fost revizuita la 19.4%. Nivelul prețurilor din Elveția a scazut in iunie pentru a patra luna consecutiv, scaderea anuala de 1% fiind identica cu cea inregistrata in mai