Indicele celor cinci societati de investitii financiare scadea cu 2,6% dupa prima ora a sedintei bursiere de luni, in vreme ce restul indicilor inregistrau pierderi de pana in 1,8%. Evolutia pietei locale de capital este in linie cu cea a marilor burse europene si asiatice, investitorii asteptand afisarea rezultatelor financiare trimestriale ale companiilor americane.

BET-C, indicele compozit al BVB, cobora cu 1,26% dupa prima ora de tranzactionare, iar indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, se deprecia cu 1,61%. Cea mai mare scadere era inregistrata pe sectorul SIF-urilor, indicele BET-FI depreciindu-se cu 2,60%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri listate la BVB, pierdea 1,81%, iar BET-NG, indicele care reflecta evolutia companiilor energetice, scadea cu 1,73%.

Pe piata reglementata a BVB, dupa prima ora a sedintei de luni a BVB s-au inregistrat schimburi in valoare de 8,95 milioane de lei, din care 8,11 milioane de lei in urma schimburilor cu titluri de stat.