Mandatul directorului general al Bursei de Valori Bucuresti, Anca Dumitru, a fost prelungit, marti, de conducerea Bursei, pe perioada nedeterminata, anunta NewsIn. Anca Dumitru fusese numita in functia de director general interimar al Bursei, pentru o perioada de 6 luni, dupa ce Stere Farmache anuntase, pe 18 decembrie 2008, ca renunta la atributiile executive, dar ramane presedinte al BVB.

Anca Dumitru preluase functia de director general interimar al BVB, pe o perioada de sase luni, dupa ce Stere Farmache a anuntat pe 18 decembrie 2008 ca renunta la atributiile executive, dar ramane presedintele al Bursei de la Bucuresti.

Anca Dumitru si-a inceput activitatea pe piata de capital in 1995, iar doi ani mai tarziu a devenit director general al pietei Rasdaq. Dupa fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti si Rasdaq, in 2005, ea a continuat sa gestioneze operatiunile aferente pietei Rasdaq.

Stere Farmache, care s-a aflat la conducerea Bursei de Valori Bucuresti inca de la infiintarea acesteia, in anul 1995, a renuntat la sefia BVB pentru a prelua functia de prim-vicepresedinte al Alpha Bank.