Titlurile celor cinci societati de investitii financiare au fost suspendate, marti, de la tranzactionare, la ora 13:38, "in vederea mentinerii unei piete ordonate si a asigurarii accesului egal la informatia necesara deciziei de a investi (protectia investitorilor)". Potrivit unor surse juridice citate de NewsIn, magistratii Curtii Constitutionale au considerat constitutional pragul de detinere de 1% din titlurile SIF.

Decizia fusese amanata la termenele din 2 iunie, 16 iunie si 7 iulie.

Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare (SIF).

La momentul suspendarii titlurilor celor cinci societati de investitii financiare, indicele care le reuneste, BET-FI, crestea cu 1,84%. Actiunile SIF Muntenia avansau la momentul respectiv cu 1,75%, cele ale SIF Oltenia se apreciau cu 2,53%, iar titlurile SIF Transilvania urcau cu 1,99%. La randul lor, titlurile SIF Banat Crisana si SIF Moldova cresteau cu 1,94%, respectiv 0,74%.

UPDATE: Actiunile SIF-urilor au revenit la tranzactionare la ora 15:35, insa au pierdut avansul inregistrat inaintea suspendarii titlurilor. La cateva minute de la reluarea tranzactiilor, indicele BET-FI inregistra o crestere de doar 0,11%.