Principalii indici bursieri europeni continua sa creasca, ajutati de raportarile financiare peste asteptari din SUA. Astfel, dupa sapte zile consecutive de cresteri, indicele Euro Stoxx 600 a avut astazi cea mai mare valoare de inchidere din ultimele noua luni.

Toate cele 19 sectoare industriale reprezentate in indice au fost astazi in crestere, cu exceptia sectorului bancar, influentat negativ de continuarea problemelor la CIT Group, ce si-ar putea anunta curand falimentul, daca oferta de schimbare de obligatiuni in actiuni nu va fi acceptata de investitori.

Raportarile Catterpilar si Du Pont de dinaintea deschiderii pietei americane au impulsionat bursele europene. BASF, cel mai mare producator de produse chimice la nivel mondial, a crescut 2,3% in urma rezultatelor Du Pont, ce a obtinut un profit trimestrial peste asteptari in urma programului de taiere a costurilor.

Strategistul Andrew Gartwithe, de la Credit Suisse, a ridicat recomandarea pentru actiunile europene la „overweight”, motivand decizia prin pretul scazut al acestora si prin cresterile curente ale estimarilor pentru profitul din urmatoarele trimestre, cresteri ce preced aprecierile pietelor de capital cu doua, trei luni.