Indicii bursieri europeni au crescut astazi pentru a opta zi la rand. Bursele europene continua sa fie influentate pozitiv de stirile privind economia americana. Astfel, pretul mediu al caselor din SUA a crescut in luna iunie cu 0,9%, desi analistii prevedeau o scadere cu 0,2%. De asemenea, rezultatele peste asteptari ale Pfizer au dus la aprecierea sectorului farmaceutic, actiunile Bayer si Merck castigand astazi 2,15%, respectiv 2,22%.

Si sectorul tehnologic a avut de castigat de pe urma raportarilor din SUA. Astfel, actiunile SAP s-au apreciat cu 2.3% dupa Apple a raportat profit si vanzari peste estimarile analistilor. Jason Todd, de la Morgan Stanley, unul dintre cei mai pesimisti strategisti de pe Wall Street, a recomandat astazi investitorilor sa profite de raliul ce a adus indicele S&P 500 la maximul ultimelor opt luni pentru a-si vinde actiunile.

In opinia lui Todd, raliul indicilor nu poate fi sustinut decat de o revenire economica in forma de V, un scenariu pe care strategistul nu il crede posibil. Actiunile Barclays au scazut astazi cu 3,14%, dupa ce JP Morgan a declarat ca banca britanica va avea nevoie de capital in valoare de 12,8 miliarde GBP pentru a se conforma noilor reglementari bancare.