Pe fundalul stirilor mai putin imbucuratoare venite din partea companiilor ce au raportat rezultatele financiare trimestriale, indicii europeni au scazut astazi de la maximele ultimelor sase luni.

Astfel, indicele german DAX a scazut cu 1,46%, dar continua sa se afle in crestere cu 7,58% fata de inceputul anului. Cel mai spectaculos picaj a fost cel al actiunilor Deutsche Bank, ce s-au depreciat cu 11% dupa ce banca a anuntat ca si-a marit provizioanele.

La Londra, actiunile BP Plc au scazut cu 3,09% in urma declaratiei CEO-ului Tony Howard, conform carora exista putine dovezi ale cresterii cererii de energie, iar iesirea din recesiune va fi de durata.Increderea consumatorilor americani s-a aflat pentru a doua luna la rand in scadere. Valoarea indicatorului pentru luna iulie a fost de 46,6, sub valoarea de 49,3 inregistrata in luna iunie si sub estimarea medie a analistilor, de 49.

Pretul mediu al caselor din SUA a crescut in luna mai pentru prima data din iulie 2006. Pretul a crescut cu 0,5% fata de luna aprilie, dar se afla cu 17,1% mai jos fata de luna mai a anului 2008.