Wiener Boerse, operatorul Bursei din Viena, isi mentine strategia de achizitii, sperand sa preia in urmatorii 3-5 ani participatii la burse din sud-estul Europei, a declarat Heinrich Schaller, directorul executiv al operatorului pietei de capital. Printre pietele vizate se numara cele din Romania, Bulgaria, Serbia si Croatia.

Wiener Boerse, ce detine deja participatii semnificative in cadrul burselor din Budapesta, Praga si Ljubljana, urmarareste si alte piete mai mici, cu potential de crestere, a spus Heinrich Schaller. "Aceasta reprezinta pentru noi sansa de a ne extinde. Cand ni se va oferi aceasta sansa, o vom folosi", a precizat acesta, enumerand bursele din Romania, Bulgaria, Serbia si Croatia ca principale tinte.

Bursa din Viena a incheiat deja acorduri de cooperare cu unele dintre aceste burse si incearca sa integreze bursele la care detine participatii prin mutarea lor pe aceeasi platforma de tranzactionare in urmatorii doi ani.

Desi compania nu vrea sa preia participatii la rivalul sau regional, Bursa din Varsovia, Wiener Boerse nu exclude insa in totalitate aceasta idee, a spus Schaller.

Deutsche Boerse, London Stock Exchange, Nasdaq OMX si NYSE Euronext au facut in luna iunie oferte preliminare pentru preluarea operatorului polonez, care vrea sa vanda 74,9% din actiuni. Wiener Boerse nu a fost invitata sa depuna o oferta pentru preluarea pachetului de actiuni.