Indicii Bursei de Valori București au avut astazi o evoluție volatila, cu creșteri semnificative in sesiunea de dimineața, urmate de scaderi in a doua jumatate a zilei, cu un declin relativ abrupt la publicarea datelor despre PIB al SUA. Singurul indice care a inchis sesiunea de tranzacționare in creștere a fost BET-FI, care a atins la amiaza maximul zilei (20.191.53; +11%) pentru a cobori la finalul zilei la 18.583,22 (+2.18%).

Volatilitatea ridicata a zilei a fost cauzata in principal de evoluția SIF-urilor, care au contribuit de altfel și la lichiditatea record inregistrata astazi. Pe secțiunea BVB s-au realizat tranzacții cu acțiuni in valoare de 56,22 milioane RON, un maxim al acestui an, precum și tranzacții cu obligațiuni BCR in valoare de 3,19 milioane RON. Pe secțiunea RASDAQ valoarea tranzacțiilor realizate s-a ridicat la 1,33 milioane RON.

Societațile de investiții financiare au fost astazi principalul motor al Bursei de Valori București, realizand tranzacții in valoare de 35 milioane RON, sau aproximativ 62% din totalul tranzacțiilor cu acțiuni inregistrate pe secțiunea BVB. Motivul acestei activitați remarcabile a fost avizarea de catre Consiliul Legislativ al Senatului a proiectului de lege privind ridicarea pragului de deținere de 1% la SIF-uri. SIF5 Oltenia a realizat cel mai mare volum al tranzacțiilor de pe secțiunea BVB, de 14,04 milioane RON, avand insa și cea mai volatila evoluție, cu o creștere maxima a zilei de 12,77% și o coborare la finalul sesiunii pana la un avans de 2,66%.