Analiza WBS: Indicii BVB au inchis pe rosu, dupa o sedinta volatila. BET-FI, singurul indice pe plus

de WBS     WBS Holding
Vineri, 31 iulie 2009, 21:26 Economie | Burse

 documente
(31 Iul 2009) PDF, 252KB
Indicii Bursei de Valori București au avut astazi o evoluție volatila, cu creșteri semnificative in sesiunea de dimineața, urmate de scaderi in a doua jumatate a zilei, cu un declin relativ abrupt la publicarea datelor despre PIB al SUA. Singurul indice care a inchis sesiunea de tranzacționare in creștere a fost BET-FI, care a atins la amiaza maximul zilei (20.191.53; +11%) pentru a cobori la finalul zilei la 18.583,22 (+2.18%).

Volatilitatea ridicata a zilei a fost cauzata in principal de evoluția SIF-urilor, care au contribuit de altfel și la lichiditatea record inregistrata astazi. Pe secțiunea BVB s-au realizat tranzacții cu acțiuni in valoare de 56,22 milioane RON, un maxim al acestui an, precum și tranzacții cu obligațiuni BCR in valoare de 3,19 milioane RON. Pe secțiunea RASDAQ valoarea tranzacțiilor realizate s-a ridicat la 1,33 milioane RON.

Societațile de investiții financiare au fost astazi principalul motor al Bursei de Valori București, realizand tranzacții in valoare de 35 milioane RON, sau aproximativ 62% din totalul tranzacțiilor cu acțiuni inregistrate pe secțiunea BVB. Motivul acestei activitați remarcabile a fost avizarea de catre Consiliul Legislativ al Senatului a proiectului de lege privind ridicarea pragului de deținere de 1% la SIF-uri. SIF5 Oltenia a realizat cel mai mare volum al tranzacțiilor de pe secțiunea BVB, de 14,04 milioane RON, avand insa și cea mai volatila evoluție, cu o creștere maxima a zilei de 12,77% și o coborare la finalul sesiunii pana la un avans de 2,66%.Citeste mai multe despre   
[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

124 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version