Indicii Bursei de Valori București au inceput saptamana cu creșteri de peste 2.5%, majoritatea acestora fiind realizate in deschiderea sesiunii de tranzacționare, sub influența evoluției pozitive inregistrate vineri dupa-amiaza de piețele americane. Indicele BET a crescut cu 3.02%, toate companiile din componența sa inregistrand evoluții ascendente.

Indicele BET-FI a avut cea mai mare creștere de astazi, de 4.77%, SIF-urile cunoscand aprecieri cuprinse intre 6.02% (SIF2) și 3.13% (SIF4).

Cele mai importante contribuții la avansul pieței au fost date din nou de BRD și Banca Transilvania (care au crescut cu 3.96%, respectiv 2.08%), alaturi de Petrom (+3.16%), Biofarm (+7.84%) și Transgaz(+3.06%). Lichiditatea pieței a fost insa in scadere semnificativa, tranzacțiile cu acțiuni de pe secțiunea BVB realizand o valoare totala de 18.9 milioane RON, iar cele de pe RASDAQ atingand 1.46 milioane RON.

Creșterea cotației petrolului peste $70/baril a contribuit pozitiv la evoluția acțiunilor societaților din domeniul energetic. Indicele BET-NG al acestui sector s-a apreciat cu 2.58%, relativ modest fața de ceilalți indici ai pieței, insa motorul principal al acestei evoluții, acțiunile Petrom și Transgaz, au cunoscut creșteri de peste 3%. Titlurile Petrom, care au avut o contribuție importanta la evoluția pozitiva a indicilor pieței BVB, s-au apreciat cu 3.16% pana la 0.2610 RON, pe fondul unui rulaj de 4.77 milioane de acțiuni in valoare totala de 1.24 milioane RON.