Pietele bursiere din zona Asia-Pacific au incheiat a doua zi din saptamana pe cresteri puternice, trimitand indicele regional la maximul ultimelor 11 luni, pe o piata impulsionata de o serie de indicatori economici pozitivi privind economia globala, relateaza Reuters. Investitorii au fost incurajati de rezultatele bune ale marilor companii americane, precum si de o usoara depreciere a yenului in fata monedei americane.

La Tokyo, indicele Nikkei 225, al principalelor titluri listate la bursa nipona, a inchis sedinta de marti in crestere cu 0,22%, atingand cel mai ridicat nivel din 6 octombrie 2008 si recordul de crestere pentru 2009.

Indicele Topix a inchis sedinta in crestere de 0,15%, la 959,02 puncte.

Pretul petrolului, in scadere

Pretul petrolului a inregistrat marti o scadere usoara marti, dupa ce bursa din New York, pretul petrolului a depasit luni nivelul de 72 dolari pe baril, marcand cea de-a treia sedinta consecutiva de crestere, pe fondul deprecierii dolarului.

In schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare in septembrie, s-a ieftinit cu 1,8 dolari, pana la 71,43 dolari pe baril, in timp ce pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in septembrie, a scazut cu 70 de centi, pana la 72,85 de dolari.