Indicii bursieri europeni au crescut astazi pentru prima data in ultimele trei zile, pe fondul raliului din sectorul financiar cauzat de decizia bancii centrale britanice de a mari programul de cumparare de obligatiuni cu 50 miliarde lire sterline, pana la valoarea totala de 175 miliarde lire sterline. BOE a decis sa pastreze dobanda cheie la 0,5%. Si banca centrala europeana a decis mentinerea dobanzii cheie, la 1%.

Presedinte BCE, Jean-Claude Trichet, a semnalat ca se asteapta ca economia europeana sa isi revina mai devreme decat fusese anticipat anterior. De asemenea, Trichet a indicat ca BCE nu va mai acorda stimuli aditionali economiei europene. Royal Institution of Chartered Surveyors a anuntat astazi ca estimeaza pentru 2009 o crestere a pretului mediu al caselor din Marea Britanie. Anterior, grupul estima o scadere a pretului mediu al caselor cu 15%.

Comenzile industriale au crescut in Germania in luna iunie cu 4,5% , cea mai puternica apreciere lunara din ultimii doi ani. Economistii estimau in medie o crestere de 0,6%, dupa ce in luna mai indicatorul macroeconomic crescuse cu 4,4%.