Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a retras autorizatia de functionare a casei de brokeraj NHL Securities, dupa ce anterior ii suspendase activitatea pentru ca fondurile proprii ale companiei scazusera sub limita minim admisa, de 50.000 euro, potrivit NewsIn care citeaza un buletin al autoritatii. Compania poate contesta decizia in termen de 30 de zile de la data comunicarii, insa aceasta nu anuleaza decizia CNVM.

NHL Securities va trebui sa transmita in urmatoarele 15 zile raportul auditorului financiar cu privire la situatia societatii si sa pastreze pentru cel putin cinci ani toate evidentele si inregistrarile referitoare la serviciile si activitatile de investitii desfasurate anterior.

La finalul lunii iulie, CNVM a suspendat pentru 16 zile autorizatia de functionare a NHL, pentru ca fondurile proprii au scazut sub 50.000 de euro, limita minim admisa de reglementarile pietei de capital.

Arbitrul pietei de capital a restrictionat la mijlocul lunii ianuarie activitatea NHL Securities pentru o perioada de 90 de zile, pentru ca firma de brokeraj din Bucuresti sa se incadreze in limitele fondurilor proprii, aferente activitatii de servicii de investitii financiare. Ulterior, CNVM a prelungit cu inca doua luni perioada de suspendare.

NHL Securities este o firma de brokeraj care opereaza pe Bursa de Valori Bucuresti. La nivelul anului trecut, firma a intermediat tranzactii de 26,45 milioane de lei si a avut o cota de piata de 0,15%. In acest an, tranzactiile efectuate prin NHL s-au cifrat la numai 17.713 lei, ca urmare a restrictionarii activitatii.