Indicii bursieri europeni au crescut astazi pentru a patra zi la rand, pe fondul stirilor macroeconomice pozitive din SUA. De asemenea, actiunile companiilor de telefonie au fost astazi impulsionate de recomandarea analistilor JP Morgan, care considera sectorul drept atractiv. Pretul median al caselor in SUA, conform indicelui Case-Shiller, a crescut in luna iunie cu 1,4%, a doua luna consecutiva de cresteri dupa mai bine de doi ani de scaderi. Pretul median al caselor se afla totusi in iunie cu 15,4% mai jos decat in luna iunie a anului 2008.

Indicele increderii consumatorilor americani, calculat de Conference Board, a ajuns in august la valoarea de 54,1, de la 47,4 in luna iulie, peste asteptarile economistilor, care se asteptau in medie la o valoare de 48 a indicelui.

Analistii Morgan Stanley au schimbat recomandarea pentru actiunile TUI AG, companie germana specializata in servicii de turism si transport, de la „equal weight” la „overweight”, considerand ca pretul scazut al actiunii mai mult decat compenseaza riscurile aduse de datoriile mari ale companiei. Este pentru prima data in mai bine de zece ani cand analistii JP Morgan recomanda cumpararea actiunilor TUI.

Pe 14 august, creditorii diviziei TUI de transport naval Hapag Llyods, au cerut statului german garantii in valoare de 1,2 miliarde EUR pentru imprumuturile acordate companiei. Analistii JP Morgan considera ca exista o probabilitate de 80% ca statul german sa acorde garantiile. Actiunile TUI au crescut pe piata germana cu 8,95%, pana la 5,9 EUR.

Analistii Jefferies au marit recomandarea pentru actiunile L'Oreal, cel mai mare producator francez de cosmetice, de la „hold” la „buy”, motivand decizia prin cresterea cererii pentru produsele companiei si posibilitatea atingerii unor marje de profit mai mari la subsidiara YSL.

Analistii considera pretul actiunilor ca fiind la un nivel foarte atractiv, ridicand pretul tinta de la 54 EUR la 72 EUR. Jefferies si-a marit de asemenea estimarile pentru profitul semestrial al L'Oreal, pana la 1,88 EUR. L'Oreal va raporta rezultatele semestriale pe 27 august. Actiunile L'Oreal au crescut astazi cu 5,1%, pana la 64,43 EUR.