Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi evoluții indecise, cu valori de inchidere apropiate de cele de referința. Excepțiile au fost BET-FI, care a inchis in creștere cu 0.82% dupa o sesiune in care inregistrase și scaderi de 0.5%, și BET-NG, care a crescut cu 1.46%, dupa un avans in deschidere de 4%, urmat de o evoluție in intervalul 2-3% pana in ultima jumatate de ora. Contribuția principala la evoluția pozitiva a indicelui energetic a fost data de avansul inregistrat de acțiunile Rompetrol Rafinare, care au incheiat sesiunea de azi in creștere cu 4.17%.

Lichiditatea pieței a inregistrat o creștere semnificativa, pe secțiunea BVB realizandu-se tranzacții cu acțiuni in valoare de 60.13 milioane RON, dintre care aproape 40 de milioane RON in urma a 5 tranzacții pe piața DEALS cu acțiuni Banca Transilvania. Secțiunea RASDAQ a inregistrat o valoare totala a tranzacțiilor de 628 mii RON.

Acțiunile Rompetrol Rafinare au deschis sesiunea de tranzacționare de astazi in creștere cu 9.4% la 0.0525 RON și au inchis cu un avans de 4.17% la 0.0500 RON, tranzacțiile cu acțiunile RRC avand o valoare totala de 3.06 milioane RON corespunzatoare unui preț mediu de 0.0516 RON. La randul sau, Rompetrol Well Services a inregistrat o evoluție similara, cu un avans de 6.4% la 0.3670 RON in primele minute ale zilei, urmat de o scadere treptata pana la 0.3550 RON (+2.90%) la finalul sesiunii. Aceasta evoluție a fost reacția investitorilor la anunțul de ieri al grupului Rompetrol cu privire la pregatirea ofertei publice de preluare a celor doua companii. Rompetrol a mai cerut ieri de la CNVM o extindere a limitei pentru finalizarea documentelor necesare pana la 30 octombrie.