Indicii bursieri europeni au inchis sedinta de astazi in crestere moderata, ajungand la maximele ultimelor 11 luni. Aprecierea cotatiilor metalelor si petrolului a dus la un raliu al actiunilor din sectorul energetic si cel al materiilor prime.

Pe de alta parte, sectorul financiar a cunoscut astazi deprecieri, dupa raliul puternic inregistrat ieri. Astfel, BNP Paribas a pierdut 3,31%, HSBC 1,61%, iar Deutsche Bank a scazut 1,29%.

Productia manufacturiera a crescut in Marea Britanie in luna cu 0,9%, mai mult decat estimarile analistilor, ce asteptau in medie o crestere de 0,3%. Aceasta este cea mai mare crestere procentuala a indicatorului din ultimele 18 luni.

Exporturile economiei germane au crescut in luna iulie cu 2,3%, peste estimari, in medie de 1,2%, dupa ce in luna iunie acestea crescusera cu 6,1%. Cu toate acestea exporturile au scazut cu 18,7% fata de nivelul la care se aflau cu un an in urma.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca perioada de criza, declansata de falimentul Lehman Brothers in urma cu un an, a fost aproape sigur depasita de catre economia mondiala.