Piețele europene au inchis saptamana in creștere, pe fondul datelor macroeconomice pozitive din China și SUA care au condus la creșterea speculativa a prețurilor la materii prime și, in paralel, a acțiunilor companiilor de exploatare și prelucrare a acestora. In paralel, un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economica a indicat ca indicatorii urmariți de aceasta sugereaza faptul ca majoritatea țarilor membre au ieșit din recesiunea actuala.

Prețurile de producție din Marea Britanie au crescut in august pentru a șasea luna consecutiv, avansul de 0.2% fiind alimentat de creșterea de 2.2% a prețurilor la materii prime de luna trecuta. Scaderea anuala a prețurilor a fost de 0.4%, cel mai mic declin din ultimele trei luni.

Polonia a raportat o balanța de cont curent negativa de 565 milioane de euro in luna iulie, rezultat care a surprins pe economiștii care estimasera un excedent de 293 milioane de euro și a dus la scaderea zlotului in raport cu euro și dolar. Una din cauzele acestui rezultat a fost creșterea deficitului comercial la 551 milioane de euro pe fondul creșterii importurilor și al scaderii exporturilor.