Indicii bursieri europeni s-au apreciat astazi, datele macroeconomice pozitive venite din SUA cantarind mai multe decat rezultatele dezamagitoare ale sondajului ZEW privind sentimentul economic in Germania si zona Euro.

Astfel, vanzarile de retail au crescut in SUA in august cu 2,7%, peste asteptarile de 1,9%. Excluzand sectorul auto, vanzarile de retail au inregistrat o crestere de 1,1%, peste estimarile de 0,4%.

Anuntul a inlaturat o parte din temerile legate influenta negativa pe care o are programul Cash for Clunkers asupra vanzarilor de retail in afara sectorului auto. Indicele activitatii manufacturiere din regiunea New York a crescut in august la valoarea de 18,8, peste estimarile economistilor, ce asteptau in medie o valoare de 15. Valoarea din august este cea mai mare de la inceputul lui 2008 pana in prezent.

Indicele ZEW al asteptarilor investitorilor si analistilor privind economia germana a crescut in septembrie pana la valoarea de 57,7, cea mai ridicata din ultimii trei ani, dar sub estimarile economistilor, ce asteptau in medie o valoare de 60.