Prețurile de consum din zona euro au inregistrat a treia scadere anuala consecutiva in august, pe fondul scaderii prețului petrolului fața de vara trecuta și al reducerii consumului populației. Declinul a fost de 0.2%, dupa ce in iulie se inregistrase o scadere de 0.7%. Evoluția lunara a marcat o creștere de 0.3%. Excluzand alimentele și energia, ale caror costuri au o volatilitate ridicata, prețurile au crescut cu 1.3% in august.

Prețul la energie a inregistrat un declin de 10% fața de august 2008.Vanzarile retail din Germania au scazut cu 1.7% in primele șapte luni ale anului, conform datelor asociației distribuitorilor HDE. Aceasta a reafirmat estimarea de scadere nominala de 2% pentru intregul an 2009.Șomajul din Marea Britanie a atins 7.9% in luna iulie, numarul total al șomerilor fiind de 2.47 milioane, dintre care 1.61 milioane primesc ajutor de șomaj.

Rata șomajului in randul tinerilor a ajuns la nivelul record de 19.7%.Indicele ZEW pentru increderea investitorilor elvețieni a crescut in septembrie la 58 de la 18.6, aceasta fiind cea mai mare valoare din iunie 2006.