Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi creșteri susținute de peste 2%, practic toate companiile cu lichiditate semnificativa avand evoluții pozitive.

Dupa creșteri inițiale de peste 1% in debutul sesiunii de tranzacționare, toți indicii au avut evoluții ascendente, cel mai mare avans fiind inregistrat de BET-FI (+5.63%) și BET NG(+3.55%). SIF-urile au fost din nou responsabile pentru majoritatea lichiditații de pe piața, valoarea totala a tranzacțiilor acestora (22.34 milioane RON) reprezentand aproximativ 66% din totalul pieței.

Pe piața DEALS s-au realizat tranzacții cu acțiuni BRD și Zentiva in valoare de 2.37 milioane RON, respectiv 984 mii RON. Pe piața de obligațiuni s-au tranzacționat titluri de stat in valoare de 3.47 milioane RON, iar pe piața futures s-au tranzacționat contracte EURRON in valoare de 640 mii RON. Lichiditatea pieței de acțiuni a fost in creștere, secțiunea BVB realizand tranzacții in valoare de 34 milioane RON, iar secțiunea RASDAQ de 2.9 milioane RON.