Pietele europene au inregistrat cresteri semnificative astazi, fiind influentate de revenirea activitatii de fuziuni si achizitii (M&A) din SUA, precum si de rezultatul alegerilor din weekend in Germania. DAX a inregistrat cea mai mare crestere zilnica dintre principalii indici ai pietelor vest-europene, de 2.78%; la polul opus, FTSE si SMI au crescut cu 1.64%, respectiv 0.84%.

Indicele preturilor de consum din Germania a scazut in septembrie cu 0.4% fata de 2008, dupa declinul de 0.1% din august; declinul lunar a fost de asemenea de 0.4%. Scaderea anuala a depasit estimarile economistilor de 0.2%. Pretul a energie a avut principalul impact asupra acestei evolutii prin declinul sau anual de 32%.

Preturile medii ale locuintelor din Marea Britanie au crescut cu 0.2% in septembrie fata de luna august, conform unui studiu al Hometrack Ltd. Cresterea a fost cea mai mare apreciere lunara din acest an si a adus declinul fata de 2008 la doar 5.6%. Indicele increderii consumatorilor din Italia, publicat de institutul Isae, a crescut in septembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii sapte ani.