Actionarii BCR Securities au aprobat miercuri, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, dizolvarea si lichidarea societatii si numirea unui lichidator, operatiunile acesteia urmand sa fie preluate de Directia Piete Financiare a BCR, se arata intr-un comunicat al bancii. Decizia de azi nu are nicio legatura cu hotararea Comisiei Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), care a restricţionat pentru o perioadă de maximum trei luni activitatea casei de brokeraj BCR Securities deoarece fondurile proprii au scăzut sub nivelul minim reglementat, de 125.000 euro.

„BCR a fost admisa ca participant la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), inca din februarie 2008, astfel incat operatiunile care pana atunci se desfasurau prin intermediul BCR Securities acum se realizeaza prin BCR - Directia Piete Financiare – departamentul Tranzactii si Vanzari Instrumente Financiare”, a declarat Valerian Ionescu, seful departamentului Tranzactii Vanzari Instrumente Financiare Tranzactionabile, din cadrul directiei Piete Financiare a BCR.

Totodata, conducerea executiva a BCR Securities a fost mandatata sa semneze contractul cu lichidatorul care va fi ales.

„Clientii nostri sunt protejati. Ei pot fi preluati de catre serviciul specializat creat in cadrul bancii”, a adaugat Valerian Ionescu. El a subliniat ca participand direct la sistemul de tranzactionare banca poate actiona ca market maker, poate satisface nevoile financiare complexe ale foarte multor clienti si totodata isi sporeste eficienta participarii la sistemul bursei.

”Decizia de a nu mai lucra prin intermediul unui vehicul specializat a fost luata inca de prin 2007, insa ea a fost azi finalizata. Este o tendinta a pietei ca bancile sa opereze direct si nu prin intermediari aceste operatiuni, tendinta prezenta iata si in cadrul BCR”, au declarat pentru Hotnews, surse din cadrul bancii.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat miercuri ca a restrictionat pentru o perioada de maximum trei luni activitatea casei de brokeraj BCR Securities, deoarece fondurile proprii au scazut sub nivelul minim reglementat, de 125.000 euro, necesar derularii activitatilor respective, potrivit NewsIn.

In urma deciziei, casa de brokeraj nu mai poate face plasamente in baza unui angajament ferm si nu va mai putea realiza tranzactii in nume propriu. Totodata, societatea nu mai poate acorda imprumuturi clientilor pentru a cumpara instrumente financiare.

In topul intermediarilor de la Bursa de Valori Bucuresti al lunii august, BCR Securities figureaza pe locul 30, avand tranzactii intermediate de 11 milioane de lei. BCR Securities este casa de brokeraj a grupului BCR, rezultata din fuziunea a doua societati unde BCR era actionar.