Analiza WBS - Indicii BVB au avut joi o sesiune de scaderi generalizate

de WBS     WBS Holding
Joi, 1 octombrie 2009, 21:24 Economie | Burse

 documente
Indicii Bursei de Valori București au avut astazi o sesiune de scaderi generalizate, inregistrand la inceputul dupa-amiezii pierderi maxime cuprinse intre -2.36% (BET) și -4.80% (BET-FI) și realizand apoi corecții ușoare care au condus la variații de inchidere in intervalul -1.75% (BET NG) ÷ -2.78% (BET-FI). Sectorul societaților de servicii financiare a fost in particular afectat, BET-FI inregistrand cea mai mare scadere din indicii bursei, iar SSIF Broker avand cel mai mare declin dintre componentele indicelui BET (-6.37%).

O situație asemanatoare s-a inregistrat și in sectorul energetic, cele mai importante companii din indicele BET-NG inregistrand scaderi de peste 2% (Petrom -2.64%, Transgaz -2.24%, Rompetrol Rafinare -2.12%), creșterea de 1.54% a acțiunilor Transelectrica fiind excepția notabila. Lichiditatea pieței a fost in creștere, secțiunea BVB realizand 35.4 milioane RON pe piața de acțiuni, 1.23 milioane pe cea de obligațiuni și 2.44 milioane pe cea de futures. Pe secțiunea RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare de 3.69 milioane RON.

Turbulențele politice ale zilei au condus la scaderi semnificative pe piața de capital. Indicii bursieri au inregistrat pierderi la final de sesiune de peste 1.4%, cel mai afectat fiind BET-FI datorita incertitudinii situației proiectului de lege privind pragurile de deținere ale SIF-urilor in actualul context politic. SIF-urile au fost de altfel printre cele mai tranzacționate acțiuni ale zilei, fiind responsabile pentru aproape 58% din valoarea tranzacțiilor cu acțiuni de pe secțiunea BVB. De asemenea, cotația contractelor futures EURRON cu scadența in decembrie a crescut cu 1.33% la 4.3590 dupa ce atinsese un maxim al zilei de 4.3780.Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


155 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă