Cum se deruleaza o escrocherie bursiera pe internet, studiu de caz: Pe 22 septembrie, Medical Connections Holdings Inc (simbol MCTH) se tranzactiona la un pret de 0,32 la un volum insignifiant. Daca mai tineti minte, atunci am inceput seria misterioaselor articole "Vorbim mai tarziu". In urmatoarea zi, respectiva actiune a sarit la un maxim de 0,74, pe un volum de cel putin 30 de ori mai mare, scrie Dan, pe blogul Trenduri Economice.

Ca este asa, puteti verifica in articolele de atunci (vezi aici si aici). In urmatoarele doua zile, actiunea a avut volume din ce in ce mai slabe, revenind pana la urma la banalitatea care o caracterizase.

Pe 30 octombrie va supuneam atentiei o noua vedeta: Mass Hysteria Entertrainment Company (MHYS). De data aceasta nu a mai sarit atat de spectaculos (doar de la 0,43 la 0,56), dar pentru o singura zi e destul de bine... La fel ca si in primul caz, volumele au explodat pentru ca, in cateva zile, isteria sa se finalizeze intr-o tristete la fel de banala.

Poate va intrebati cum am facut. Intr-adevar, nu cred ca sunt multi oameni care pot sa-si demonstreze in acest fel capacitatile. Si cum cele doua demonstratii cred ca sunt concludente, m-am gandit ca este momentul sa ofer servicii de asistenta in investitii cu un comision de doar 10%. Ganditi-va bine! Cu numai 10% aveti garantia unor castiguri de peste 30% pe zi! Eu cred ca e o afacere buna.

(...)

E timpul sa dezvaluim misterul, mai ales ca in ultimele zile am facut ceva sapaturi si am descoperit lucruri interesante. Evident ca nu am pariat niciun ban pe respectivele actiuni. Si asta dintr-un motiv simplu: e vorba de escrocherii.

Modalitatea de functionare e una cat se poate de simpla. Niste baieti smecheri isi fac mai multe site-uri care pretind ca-ti transmit gratuit prin mail sfaturi de investitie. Si, ca sa fie totul tentant, iti mai strecoara si informatia ca titlurile recomandate de ei au o crestere intre 100% si 3.000%. In momentul in care au o masa critica de abonati dau atacul: gasesc o firma ilichida si acumuleaza actiuni la pretul pietei.

In final, nu-mi ramane decat sa va recomand sa stati departe de astfel de oferte tentante. Asa cum am constatat, numarul lor este in crestere, iar promovarea si-o fac pe site-uri financiare de mare trafic. Ca o recomandare generala, porniti intotdeauna de la premisa ca nimeni niciodata nu va va da ceva pe gratis. Nu ar avea niciun interes sa o faca!

Citeste articolul intreg si comenteaza pe blogul Trenduri Economice.