Actiunile Rompetrol Bucuresti, operatorul rafinariei Vega, vor fi deslistate vineri de pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce actionarul majoritar, The Rompetrol Group, a ajuns sa controleze integral compania, potrivit NewsIn. CNVM suspendase de la tranzactionare actiunilor Rompetrol SA inca din decembrie 2008, in vederea delistarii.

Grupul Rompetrol a derulat, in perioada 22 decembrie 2008 - 12 ianuarie 2009, la Rompetrol SA, o operatiune de retragere a actionarilor, pentru ca apoi sa delisteze compania de pe piata Rasdaq. In cadrul operatiunii grupul a preluat 1,01% din actiunile operatorului rafinariei Vega, pe care nu le controla, pentru 4,5 milioane lei, si a ajuns astfel sa controleze integral compania.

Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,5 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar obiectul de activitate al companiei este reprezentat de fabricarea produselor obtinute din prelucrarea titeiului.

Ultima cotatie a titlurilor companiei a fost de 0,225 lei, in sedinta din 15 decembrie, ceea ce da o capitalizare de 392,71 milioane lei. Titlurile Rompetrol se tranzactionau la prima categorie a pietei Rasdaq, sub simbolul VEGA.