Bursa prelungeste cu zece minute perioada de tranzactionare continua si scurteaza perioada de preinchidere

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 8 octombrie 2009, 16:06 Economie | Burse

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va prelungi, de miercuri, perioada de tranzactionare continua cu zece minute, iar perioada de preinchidere a fost redusa de la 15 minute la cinci minute, se arata intr-un comunicat al operatorului de piata. In urma acestei modificari, programul de tranzactionare continua se va prelungi pana la 16:25, iar perioada de preinchidere se va desfasura in intervalul 16:25-16:30.

Astfel, sedinta de tranzactionare continua va fi cuprinsa intre orele 10:00 si 16:25, fiind precedata de o sesiune de predeschidere de 30 de minute. In perioada de predeschidere investitorii pot introduce ordine, insa transferurile sunt realizate doar dupa ora 10:00.

La ora 16:25 incepe sesiunea de preinchidere, in care ordinele pot fi plasate in piata, insa tranzactiile propriu-zise sunt realizate numai la ora 16:30, in cadrul algoritmului de fixing.

Initial, Consiliul Bursei aprobase prelungirea sesiunii de tranzactionare pana la 16:35, prin marirea programului de tranzactionare continua cu 15 minute, pana la 16:30, si scurtarea perioadei de preinchidere la cinci minute, intre 16:30 si 16:35. CNVM a avizat insa o prelungire a sedintei cu 15 minute, de la 16:30 la 16:45, prin marirea perioadei de tranzactionare continua cu 25 minute, pana la 16:40, perioada de preinchidere fiind cuprinsa intre 16:40 si 16:45.

Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Anca Dumitru, declara la inceputul lunii august ca diferenta intre extinderea aprobata de CNVM si cea decisa de Consiliul Bursei este rezultatul unei neintelegeri intre cele doua parti. Neintelegerea a fost clarificata prin acest nou orar de tranzactionare.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


231 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri