Bursa din Tokyo a inchis joi la cel mai ridicat nivel din ultimele trei saptamani incurajata de optimismul de pe Wall Street unde joi seara indicele Dow Jones a depasit pragul de 10.000 de puncte pentru prima data in ultimul an.

Indicele Nikkei din Japonia a urcat 1,77% ajungand la cel mai bun nivel al sau din 25 septembrie. Investitorii si-au pierdut insa elanul in ultima parte a sedintei de tranzactionare preferand sa devina mai precauti in fata unei euforii poate premature, comenteaza Reuters.

Ei cred ca s-ar putea ca rezultatele financiare pe trimestrul al treilea ale companiilor japoneze sa nu fie atat de bune precum cele anuntate pana acum de mari companii americane.

Si pe alte piete asiatice au fost castiguri importante: Hong Kong +0,80%, Bombay +1,20%, iar la Sydney 0,59%, scrie BBC.

Pe de alta parte euro a urcat joi pe pietele asiatice la cel mai inalt nivel din ultimele 14 luni fata de dolar, pe fondul unui optimism general. In jurul orei 8:00, ora Romaniei, un euro s-a apreciat pana la 1,4960 dolari fata de 1,4922 miercuri seara.

Euro profita de recastigarea increderii investitorilor, spun analistii citati de presa internationala.