Actiunile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services au fost suspendate de la tranzactionare

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 22 octombrie 2009, 13:39 Economie | Burse

Actiunile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services au fost suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in urma unei decizii a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzactiile cu actiunile celor doua societati au fost suspendate la ora 13:04.

In momentul suspendarii de la tranzactionare, actiunile Rompetrol Rafinare se apreciau cu 1,71%, iar cele ale Rompetrol Well Services cu 2,39%.

CNVM ar putea aproba documentele pentru ofertele de preluare a actiunilor Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii CNVM nu au precizat care a fost motivul pentru care au fost suspendate de la tranzactionare actiunile celor doua comapnii, precizand insa ca in cursul acestei zile vor emite un comunicat de presa pe aceasta tema.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a adoptat in data de 22 iunie instructiunea referitoare la detinerile directe si indirecte, prin care orice actionar care are mai mult de 33% din drepturile de vot in cadrul unei companii este obligat sa faca oferta publica de preluare. Actionarii care detineau deja direct sau indirect mai mult de 33% din capitalul unei companii la data publicarii instructiunii CNVM sunt obligati sa faca oferta de preluare in termen de doua luni de la data intrarii in vigoare a instructiunii.

La finele lunii august, grupul Rompetrol a anuntat ca a inceput sa pregateasca documentatia necesara lansarii ofertei publice obligatorii de preluare a actiunilor Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services pe care nu le detine. Grupul a cerut insa Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa prelungeasca pana la 30 octombrie termenul in care poate depune documentatia aferenta, deoarece se afla in imposibilitatea de a depune documentatia de oferta in termenul fixat de CNVM avand in vedere complexitatea unei asemenea operatiuni.

In data de 3 octombrie, CNVM a amanat pana pe 9 octombrie termenul pana la care grupul Rompetrol trebuie sa depuna documentele pentru ofertele de preluare a actiunilor Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services pe care nu le detine.

Dupa finalizarea rapoartelor de evaluare, care vor fi realizate de evaluatori independenti, grupul petrolier va trebui sa depuna la CNVM in termen de cinci zile documentele de oferta, pentru a fi aprobate de autoritatea pietei de capital.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

1097 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version