Piețele europene au scazut astazi, fiind influențate de declinul sectoarelor bancar și de asigurari cauzat de speculațiile cu privire la necesitatea obținerii de capital suplimentar de catre firme financiare precum ING și Lloyds.

Dolarul american și-a revenit dupa un declin inițial care condusese la creșterea prețului contractelor de cupru la maximul ultimelor 13 luni. Increderea investitorilor din Germania a scazut in mod neașteptat in noiembrie, pentru prima data dupa septembrie 2008, in urma ingrijorarii cu privire la creșterea prețurilor la energie și avansul nivelului șomajului.

Indicele de incredere publicat de GfK AG, bazat pe un sondaj de la care participa 2000 de persoane, a scazut la 4 de la valoarea de 4.2 inregistrata in octombrie (revizuita la randul sau in scadere de la 4.3).

Așteptarile medii ale economiștilor indicasera o creștere la 4.5. Indicele așteptarilor privind evoluția economica a crescut de la 3.4 la 8,7, in timp ce indicele așteptarii de venituri a scazut de la 16 la 12.9, iar cel al tendinței de consum a populației a scazut de la 36.5 la 26.1. Fostul responsabil de politica monetara al Bancii Angliei Davind Blanchflower a declarat ca se așteapta ca actuala creștere a prețurilor locuințelor din Marea Britanie sa fie una temporara, intrucat nivelul actual nu este susținut de activitatea economica.