Dupa trei sedinte consecutive pe minus, pietele europene de capital au inchis sesiunea de astazi indecis. Indicele german DAX a pierdut 0,13% din valoare, in timp ce indicele britanic FTSE a castigat 0,18%, ajutat de rezultatele trimestriale bune anuntate de catre BP.

Sectorul financiar a avut cea mai mare influenta negativa asupra evolutiei indicilor, continuandu-si scaderea inceputa ieri ca urmare a anuntului ING referitor la conditiile dure impuse de catre Comisia Europeana pentru acceptarea ajutorului statal.

Investitorii se tem ca bancile ar putea emite noi actiuni in cantitati mari, pentru a-si asigura suficient capital. Moneda euro si-a continuat declinul fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand in jurul nivelului de 1,48.

Cu toate acestea, sectorul energetic s-a aflat in revenire astazi, dupa doua sesiune de scadere puternica si pe fondul rezultatelor BP. Actiunile principalilor producatori germani de otel, ThyssenKrupp si Saltzgitter, au scazut astazi, ca urmare a rezultatelor dezamagitoare anuntate de catre compania americana U.S. Steel.