Piețele europene au crescut astazi, in urma publicarii unor cifre peste așteptari pentru creșterea producției industriale din China, Europa și SUA. Speculațiile privind creșterea cererii de materii prime au dus la un avans al acțiunilor companiilor de extracție și prelucrare a acestora, care a compensat declinul inregistrat de sectoarele financiar, de asigurari și de utilitați.

Indicele PMI publicat de Markit Economics pentru cele 16 țari din regiunea euro a crescut in octombrie la 50.7 fața de valoarea de 49.3 din septembrie. PMI este calculat in urma unui sondaj al managerilor de achiziții, iar valorile sale peste 50 reprezinta creșteri. Indicele zonei euro nu a mai depașit nivelul de 50 din mai 2008; la randul sau, creșterea lunara inregistrata a fost cea mai abrupta de dupa ianuarie 2008.

Indicele PMI pentru Marea Britanie a crescut la randul sau in octombrie la 53.7 de la 49.9 in septembrie, peste estimarea medie de 50 a economiștilor. Inmatricularile de automobile noi din Italia au crescut cu 16% in octombrie fața de aceeași luna din 2008, ajutate de programul de stimulare guvernamental. Vanzarile Fiat au crescut la randul lor cu 15% pana la o cota de piața de 32.6%.