Piețele europene au avut astazi o evoluție oscilanta cu variații de inchidere aproximativ staționare, volatilitatea ridicata fiind determinata in mare masura de datele privind șomajul din SUA, care au anulat efectele pozitive ale știrilor economice din zona euro.

Comenzile de producție din Germania au crescut in septembrie pentru a șaptea luna consecutiv, avansul fiind de 0.9% fața de august (ajustat pentru fluctuații sezoniere și inflație). Creșterea din august a fost la randul sau revizuita la 2.1%. Avansul din septembrie a fost cauzat in principal de creșterea comenzilor de export cu 3.7%. Fața de 2008, volumul comenzilor industriale a scazut cu 13.1%.

Prețurile de producție din Marea Britanie au crescut in octombrie pentru a opta luna consecutiv, alimentate de avansul costurilor de energie și al importurilor. Indicele prețurilor a inregistrat un avans lunar de 0.2% (fața de așteptari de 0.3%), mai puțin decat creșterea de 0.5% din luna septembrie. Costurile pentru energie și materii prime au avut o creștere lunara de 2.6%.

Deficitul comercial al Franței a scazut in septembrie la 1.76 miliarde de euro, sub așteptarile de 8 miliarde, in urma creșterii nivelului exporturilor cu 1.6 miliarde de euro, in timp ce importurile au crescut cu doar 0.3 miliarde de euro.