Pietele europene au crescut astazi, stimulate de decizia G-20 de a mentine nivelul actual al masurilor de stimulare economica, respectiv mentinerea unui nivel scazut al dobanzilor de referinta si a politicilor actuale de deficit bugetar ridicat, pana la reluarea cresterii economice. Productia industriala din Germania a crescut in septembrie mai mult decat asteptarile analistilor, in urma cresterii cererii de export.

Productia a sporit cu 2.7% fata de luna august (in care crescuse cu 1.8%), asteptarile economistilor fiind pentru un avans de doar 1%. Variatia anuala a fost de -12.9% fata de septembrie 2008. Principalele componente ale cresterii au fost productia de utilaje si cea de bunuri de consum. Nivelul exporturilor a crescut la randul sau cu 3.8% fata de luna august (in care scazuse cu 2.8%), de asemenea depasind asteptarile de 2.5%.

Nivelul importurilor a inregistrat o crestere lunara de 5.8%. Increderea mediului de afaceri din Franta a crescut pentru a noua luna consecutiv, alimentata de avansul exporturilor si de programul guvernamental de relansare economica. Indicele corespunzator publicat de Banca Frantei a urcat in octombrie la