Indicii Bursei de Valori București au fost astazi mixta, indicele BET inregistrand o crestere de 0,62%, in timp ce indicele BET-FI a inchis aproape neschimbat, la 23127,54. In prima parte a sesiunii, indicele societatilor financiare avea un avans de peste 3%, dar acesta a fost cedat rapid, pe fondul marcarilor de profit. Actiunile companiilor bancare au avut cele mai mari contributii la cresterea indicelui BET, dupa ce International Finance Corporation, divizia de investitii a Bancii Mondiale a devenit actionar al Bancii Transilvania, prin conversia unor obligatiuni in valoare de 20 milioane USD la un pret mediu de 1,54 lei pe actiune.

IFC devine astfel detinatorul a 3,64% din actiunile TLV. Lichiditatea BVB a fost astazi in scadere cu o valoare totala a tranzactiilor pe actiuni de 26,5 milioane RON la sectiunea BVB si 2,06 milioane RON la sectiunea RASDAQ. Indicii Bursei de Valori București au fost astazi mixta, indicele BET inregistrand o crestere de 0,62%, in timp ce indicele BET-FI a inchis aproape neschimbat, la 23127,54.

In prima parte a sesiunii, indicele societatilor financiare avea un avans de peste 3%, dar acesta a fost cedat rapid, pe fondul marcarilor de profit. Actiunile companiilor bancare au avut cele mai mari contributii la cresterea indicelui BET, dupa ce International Finance Corporation, divizia de investitii a Bancii Mondiale a devenit actionar al Bancii Transilvania, prin conversia unor obligatiuni in valoare de 20 milioane USD la un pret mediu de 1,54 lei pe actiune.

IFC devine astfel detinatorul a 3,64% din actiunile TLV. Lichiditatea BVB a fost astazi in scadere cu o valoare totala a tranzactiilor pe actiuni de 26,5 milioane RON la sectiunea BVB si 2,06 milioane RON la sectiunea RASDAQ.