Produsul intern brut al țarilor din zona euro a crescut cu 0.4% in al treilea trimestru fața de cel anterior, in care inregistrase o scadere de 0.2%. Creșterea a fost insa mai mica decat estimarile de 0.5% ale economiștilor. Trimestrul al treilea marcheaza astfel ieșirea zonei euro din cea mai severa recesiune de dupa al doilea Razboi Mondial. In Germania, creșterea PIB a fost de 0.7% (ajustata sezonier), acesta fiind al doilea avans trimestrial dupa cel de 0.4% din Q2.

Deși sub așteptarile de 0.8%, creșterea a fost probabil principalul motor al ieșirii zonei euro din recesiune. Sursele cele mai importante ale evoluției economice pozitive au fost exporturile, investițiile in echipamente și construcțiile. Fața de al treilea trimestru al anului trecut, produsul intern brut al Germaniei a fost in scadere cu 4.8%.

Creșterea economica a Franței a fost sub așteptarile economiștilor; PIB a avansat doar cu 0.3% fața de al doilea trimestru, de doua ori mai puțin fața de estimarile de 0.6%. Nivelul exporturilor a crescut cu 2.3%, insa cheltuielile de consum au fost staționare, iar stocurile au scazut cu 0.1%.