Piețele europene au crescut semnificativ astazi, alimentate de anunțurile macroeconomice pozitive. Astfel, forumul de cooperare al zonei Asia-Pacific și-a anunțat intenția continuarii masurilor de stimulare economica din regiune, rata de creștere economica a Japoniei din trimestrul al treilea, de 4.8%, a depașit așteptarile economiștilor, iar nivelul vanzarilor de retail din SUA și-a reluat creșterea.

Nivelul prețurilor de consum din zona Euro a inregistrat in octombrie o scadere anuala pentru a cincea luna consecutiv, declinul de 0.1% fiind insa mai mic decat cel de 0.3% din septembrie.

Nivelul prețurilor a crescut fața de luna anterioara cu 0.2%, ceea ce ar putea duce in noiembrie la prima creștere anuala din ultima perioada. Prețul mediu de vanzare al locuințelor din Marea Britanie au scazut in noiembrie pentru prima data in ultimele trei luni conform datelor publicate de Rightmove Plc.

Declinul a fost de 1.6% fața de luna octombrie, in care prețurile crescusera cu 2.8%. Prețul bondurilor guvernamentale ale Greciei a scazut astazi dupa ce Banca Centrala a cerut creditorilor interni sa prezinte potențiale surse de finanțare pentru perioada urmatoare in condițiile inceperii restrangerii accesului la creditare oferit de Banca Centrala Europeana. Diferența de randament intre bondurile grecești și germane la 10 ani a crescut la 156