Piețele europene au avut astazi evoluții mixte, știrile macroeconomice din SUA aducand o influența negativa care a compensat efectele pozitive ale creșterii prețurilor la petrol și materii prime. Dintre principalii indici occidentali, doar DAX a inregistrat o creștere, fiind ajutat de avansul acțiunilor companiilor de utilitați RWE AG și E.ON AG.

Nivelul activitații de construcții din țarile zonei euro a scazut in septembrie cu 1.1% fața de august, declinul inregistrat in Germania (-1.8%) și Portugalia (-2.3%) compensand creșterile din Franța (+0.1%) și Spania (+1.5%). Fața de septembrie 2008, activitatea de construcții a fost in scadere cu 8%. Indicele cheltuielilor de consum ale populației din Spania a scazut in trimestrul al treilea cu doar 5.1% fața de aceeași perioada a anului anterior, acesta fiind cel mai redus declin din ultimele trei trimestre.

La randul sau, nivelul investițiilor a scazut cu 16.2%. Produsul intern brut al Spaniei a inregistrat un declin trimestrial de 0.3%, in linie cu estimarea preliminara de saptamana trecuta. Lira sterlina s-a depreciat astazi dupa ce publicarea inregistrarii ședinței Bancii Angliei din aceasta luna a indicat o divizare a membrilor privind extinderea planului de achiziție de active și reducerea ratei de depozit pentru rezervele bancare.