Indicii Bursei de Valori București au avut astazi evoluții in general pozitive, cu creșteri de pana la 1.9% urmate de corecții in finalul sesiunii pe fondul datelor economice negative din SUA.

Variațiile la inchidere au ramas insa pozitive, cu excepția BET-FI care a coborat cu 0.13%. cele mai mari creșteri au fost inregistrate de indicii ROTX (1.36%) și BET (1.08%), la acestea contribuind evoluția pozitiva a acțiunilor Rompetrol Rafinare (+2.69%) precum și a principalelor banci: Banca Transilvania (+1.43%), BRD (+1.48%), Erste Group Bank (+2.72%).

Lichiditatea pieței a fost insa extrem de redusa, coborand la nivelul inregistrat in luna iulie. Cea mai lichida acțiune, SIF5, nu a realizat astazi decat 1.67 milioane RON, iar totalul tranzacțiilor cu acțiuni de pe secțiunea BVB s-a ridicat doar la 9.13 milioane RON.

Cel mai lichid instrument tranzacționat astazi a fost contractul futures EURRON cu scadența in decembrie 2009, care a realizat o valoare totala de 4 milioane RON. Pe piața RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare de 1.12 milioane RON.