Piețele europene au inregistrat astazi creșteri moderate, pe fondul continuarii deprecierii monedei americane și a știrilor economice in majoritate pozitive de ambele parți ale Atlanticului. Economia marii Britanii a scazut in al treilea trimestru mai puțin decat estimarile, in urma incetinirii evoluției negative inregistrata de consumul populației și de industria de servicii.

Produsul intern brut a scazut cu 0.3%, fața de estimarea anterioara de 0.4%, declinul fiind in linie cu așteptarile economiștilor. Diferența a fost data in mare masura de reducerea scaderii activitații sectoarelor de producție și servicii la doar 0.1% fața de estimarile de 0.2%. Conform estimarilor facute de Banca Angliei, economia Marii Britanii va ieși din recesiune in al patrulea trimestru al acestui an și va crește cu 2.2% in 2010.

Banca Centrala a Poloniei a menținut nivelul dobanzii de referința neschimbat la 3.5% pentru a cincea luna consecutiv, in linie cu așteptarile economiștilor. Intr-un raport separat, vanzarile retail din Polonia au crescut in octombrie cu o rata anuala de 2.1%, fața de 2.5% in luna septembrie, sub așteptarile economiștilor de 2.3%.