Indicii Bursei de Valori București au inceput sesiunea de astazi cu creșteri de peste 0.50%, continuate insa in majoritatea cazurilor cu o tendința susținuta de scadere care a condus la variații la inchidere cuprinse intre -0.34% (ROTX) și 0.38% (BET-XT).

Excepția a fost ca de obicei indicele BET-FI, care a avut o creștere zilnica maxima de 3.17% și a incheiat ziua cu un avans de 1.22%. Lichiditatea pieței a fost in scadere fața de ziua de ieri, find in continuare dominata de tranzacțiile titlurilor din sectorul financiar.

Cele cinci SIF-uri au inregistrat astazi cele mai mari valori tranzacționate, totalul acestora, de aproximativ 14.2 milioane RON, reprezentand peste 70% din valoarea tranzacțiilor cu acțiuni de pe secțiunea BVB de 20.18 milioane RON; adaugand tranzacțiile cu titluri BRD, Banca Transilvania și Erste se obține aproape 85% din lichiditatea pieței.

Pe secțiunea BVB s-au mai inregistrat tranzacții cu contracte futures EURRON in valoare de 1.08 milioane RON. Secțiunea RASDAQ a realizat astazi tranzacții cu acțiuni in valoare de 593 mii RON.