Piețele europene au scazut astazi, sectoarele financiar și petrolier fiind principalele motoare ale evoluției negative datorita neincrederii investitorilor in declarațiile oficialitaților Emiratelor Arabe Unite privind susținerea financiara a bancilor din regiune.

Sectorul financiar britanic a fost cel mai afectat ― Royal Bank of Scotland, cel mai important intermediar de credit al fondului Dubai World, a scazut astazi cu 4.5%, in timp ce Lloyds Banking Group a pierdut 5.9%. Prețurile de consum din zona euro au inregistrat in noiembrie o creștere anuala pentru prima data in ultimele șapte luni.

Avansul de 0.6% a depașit așteptarile economiștilor de 0.4% și a venit pe fondul creșterii costurilor la energie, prețul petrolului urcand pentru prima data peste nivelul inregistrat cu un an in urma. Prețurile la locuințe in Marea Britanie au crescut in noiembrie pentru a patra luna consecutiv, pe fondul scaderii ofertei de locuințe scoase la vanzare.

Creșterea prețului mediu a fost de 0.2% fața de luna octombrie. Intr-un raport separat, Banca Angliei a declarat ca volumul creditelor ipotecare acordate in octombrie a crescut la maximul ultimelor 18 luni.