Actiunile Agras Asigurari vor fi delistate vineri de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce operatiunea a fost aprobata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit NewsIn care citeaza un comunicat al institutiei. La sfarsitul lunii iunie, grupul Uniqa, actionarul majoritar al Agras Asigurari, a anuntat ca va plati actionarilor minoritari 0,38 lei pentru fiecare titlu detinut, in scopul delistarii companiei.

Potrivit legislatiei, un actionar care ajunge sa controleze mai mult de 95% dintr-o societate, in urma unei oferte publice de preluare, poate cere actionarilor minoritari sa se retraga din companie, platindu-le un pret echitabil.

Asiguratorul austriac Uniqa si-a majorat detinerea la Agras pana la 99,6%, dupa ce a derulat in perioada 24 martie - 21 aprilie o oferta publica de preluare, care i-a permis astfel sa ceara delistarea companiei. Intermediarul procedurii de delistare este Raiffeisen Capital & Investment.

Agras Asigurari si-a diminuat pierderile la 719.444 lei in primul semestru al acestui an, in scadere cu 18,8% fata de cele din prima jumatate a anului trecut, in contextul in care nu a inregistrat prime brute subscrise in primele sase luni. In primele sase luni din 2008, Agras inregistrase o pierdere de 885.862 lei.

Compania are un capital social de 8,9 milioane de lei, divizat in 34,28 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,26 lei. Actiunile Agras Asigurari sunt listate la categoria a doua a BVB. Ultima cotatie a titlurilor Agras a fost 0,317 lei, la sedinta bursiera din 5 iunie, capitalizarea societatii fiind de 10,87 milioane lei.