Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au incheiat in crestere usoara la capatul unei sedinte volatile

de WBS     WBS Holding
Vineri, 4 decembrie 2009, 23:22 Economie | Burse

 documente
Piețele europene au avut evoluții volatile astăzi, cunoscând aprecieri semnificative în urma publicării datelor neașteptat de pozitive privind șomajul din SUA. Banca Germaniei și-a revizuit în creștere prognoza pentru evoluția economiei țării pentru următorii doi ani, declarând că perspectiva „s-a luminat simțitor” în ultimele luni. Conform estimărilor, produsul intern brut va crește cu 1.6% în 2010 și cu 1.2% în 2011, iar în anul curent scăderea va fi de 4.9%, mai puțin decât declinul de 6.2% prognozat în iunie.

Inflația este estimată să rămână la un nivel modest, de 0.9% în 2010 și 1% în 2011 după 0.3% în 2009. Nivelul șomajului ar urma să crească însă de la 8.1% în prezent la 10.1% în 2011. Nivelul exporturilor este estimat să crească cu 4.5% în 2010 și 4.3% în 2011, în timp ce consumul populației va avansa cu 0.2% respectiv 1%.

Conform unui raport al Oficiului Național pentru Audit al Marii Britanii, Royal Bank of Scotland și Lloyds, destinatarele unui ajutor guvernamental de 76 miliarde de lire, nu și-au îndeplinit angajamentele de creditare către companii, nivelul net al creditării fiind în scădere cu 10 miliarde de lire din februarie.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


90 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri