Piețele europene și-au continuat tendința descendenta și astazi, in urma rezultatelor macroeconomice negative, a scaderii rating-ului Greciei și a știrilor cu privire la pierderile inregistrate de Nakheel PJSC, constructorul deținut de fondul Dubai World. Producția industriala a Germaniei a scazut in mod neașteptat in luna octombrie cu 1.8% fața de septembrie (așteptarile economiștilor fusesera pentru o creștere de 1%).

Aceasta a fost prima scadere din ultimele trei luni, conducand la un declin anual, ajustat pentru numarul de zile lucratoare, de 12.4%.

Scaderea a venit pe fondul reducerii comenzilor industriale in octombrie și in contextul expirarii programului guvernamental de subvenționare a inlocuirii automobilelor vechi. Și in Marea Britanie producția industriala și-a intrerupt seria de creșteri din ultimele luni, fiind neschimbata fața de septembrie (la așteptari de creștere cu 0.4%).

Agenția Fitch și-a redus rating-ul pentru datoria guvernamentala pe termen lung a Greciei de la A- la BBB+ cu perspectiva negativa, iar cea pe termen scurt in valuta straina de la F2 la F1. Anunțul a avut un efect negativ pronunțat asupra bancilor principale ale Greciei, care au suferit scaderi cuprinse intre