Piețele europene și-au intrerupt astazi seria de scaderi, ajutate de asigurarile Uniunii Europene privind improbabilitatea intrarii Greciei in imposibilitate de plata. Sectorul financiar a inregistrat cele mai mari creșteri, propulsat de evoluțiile pozitive ale bancilor și companiilor de asigurare; cele mai mari banci ale Greciei, afectate de reducerile de rating din ultimele zile, au crescut astazi cu peste 6%.

Banca Angliei a decis astazi sa mențina nivelul actual al dobanzii de referința la minimul record de 0.5%, in linie cu așteptarile economiștilor. De asemenea, BoE a decis sa mențina la 200 de miliarde de lire ținta de achiziție pentru programul sau de cumparare de bonduri ale companiilor in cadrul programului de stimulare economica.

Tot astazi, Banca Elveției și-a menținut ținta Libor la trei luni la 0.25%, in linie cu așteptarile, declarand ca va continua sa „acționeze decisiv pentru a preveni aprecierea francului” și ca nu va modifica politica monetara datorita riscurilor inflaționiste. In paralel, banca iși va inceta programul de achiziție de bonduri ale companiilor, indicand inceputul ieșirii din programul de stimulare a economiei elvețiene.